In september 2007 werden de leden van de PI4DHG-groep uitgenodigd om met een schip de Noordzee op te varen en een bezoek te brengen aan het REM eiland. Dit eiland is een op vaste grond geplaatst kunstmatig eiland waar eerder in de vorige eeuw illegale televisie-uitzendingen vanaf gepleegd werden. Het eiland was rijp voor de sloop en dit uitje was de laatste mogelijkheid om zo dicht nog bij dit restant van de geschiedenis te komen.

Samen met Patrick PE2PVD en Jos PA1JOS gingen we 'te water'. Uitgerust met versnaperingen en radio apparatuur maakten we als PE2PVD/MM, PA1JOS/MM en PA3EFR/MM de nodige VHF en UHF QSO's naar de vaste wal. Er bleken nog meer amateurs aan boord te zijn en ook zij maakten leuke verbindingen van net boven de waterlijn.

Het REM eiland bleek toch nog een uur varen uit de kust te liggen en toen we eenmaal aankwamen was het een indrukwekkend gezicht. Velen aan boord zaten vol verhalen enzo kreeg ik als import-Rijswijker de nodige sentimentele geschiedkundige impressies te verwerken. We voeren een aantal rondjes rondom het eiland voordat we tenslotte bij ondergaande zon afscheid namen van dit eiland.

Terug aangekomen in de haven waren XYL-PE2PVD, Marije en XYL-PA3EFR Evelyn aanwezig om ons te begeleiden met de vaste grond onder de voeten en toogden wij richting restaurant om daar nog even te genieten van wat de Noordzee ons biedt als voeding. Hoewel de nautische ingredienten op mijn bord niet altijd mijn voorkeur geniet deed deze maaltijd mijn eetlust zeker tegoed.

 

We kunnen terugkijken op een heerlijk dag uit met leuke radio verbindingen, mooi weer tijdens het bezoek aan het eiland en een heerlijk/gezellig diner in de haven van Scheveningen.